dimarts, 19 de juny del 2012

FINALISTES AL CONCURS "EL GUST PER LA LECTURA"

Open publication - Free publishing - More imatges

Els alumnes de 4t, 5è i 6è hem participat en el concurs "El Gust per la lectura" analitzant il·lustracions de diferents versions del mateix conte. Doncs bé, un grup de 5è ha estat seleccionat com a finalista amb el treball sobre el conte de Hansel i Gretel que aquí us presentem.
L'entrega de premis serà el proper dijous dia 28 de juny. Ja us direm com ha anat. Molta sort i enhorabona als finalistes!

VACANCES AMB LLIBRES

 
Aquí podreu consultar algunes de les novetats més recomanades de l'any 2011 i del 2012. Esperem que us agradin i que les gaudiu! Recordeu que teniu les biblioteques públiques al vostre servei i on estaran encantats d'ajudar-vos i orientar-vos, si us cal. 
BONES I FRESQUES LECTURES!

dilluns, 18 de juny del 2012

Contes a 2n (2n Trimestre)

Els alumnes de 2n durant el segon trimestre hem escoltat els següents contes:
- "Nyic-nyec garranyec!" de Barbara Jean Hicks, que ens el van portar els reis, i hem tornat a parlar de les pors.
- "Pastís per a Enemics" de Derek Munson  pel Dia Escolar de la Pau i la no violència. Hem fet un pastís amb plastelina i igual que el protagonista de la història, hem parlat i dibuixat allò que més ens agrada fer amb el nostre pare.
- "La Pucu no vol ser eruga" d'Anna Motis i hem parlat sobre els animals que més ens agraden i sobre les seves qualitats.

Contes a 1r (2n Trimestre)

A 1r en el segon trimestre hem escoltat aquests contes:


- "Miky" de Stephen Mackey.
- "Compte amb la granota", de William Bee, que ens el va venir a explicar la Fina.   
- "La senyora lloba" de Shen Roddie, que ens el van portar els Reis. És un llibre molt bonic amb pestanyes per jugar-hi.
- "Les set cabretes i el llop" un conte clàssic dels germans Grimm, que també el van portar els Reis i que també té uns decorats en 3D molt divertits.
- "En Ni Hao i els colors de la pau" per celebrar el Dia Escolar de la Pau i la No Violència.
- "La poma vermella" de Feridun Oral, que ens va agradar molt i el vam representar.



dilluns, 11 de juny del 2012

ALUMNES DE 5è HAN EXPLICAT CONTES ALS SEUS COMPANYS D'INFANTIL

Durant el curs, els alumnes de 5è han preparat contes per Infantil. S'han organitzat en tres grups al llarg del curs i cada grup ha preparat un conte per un curs diferent. Van començar per les classes de P4 on van explicar el conte "El Petit Avet" doncs coincidia amb les festes de Nadal. Després, al segon trimestre, van anar a P3 a explicar "La Caputxeta vermella", que els petits ja l'havien treballat a classe i el van reforçar. Finalment, aquest tercer trimestre van anar a P5 a exlicar el conte de "La filla del sol i la lluna" que tenia relació amb el tema de l'astronomia que ells estan treballant a classe.
Ha estat una experiència molt positiva en la què els grans han après, s'han esforçat i s'ho han passat molt bé veient com els seus companys més petits els escoltaven amb atenció i els petits han gaudit d'un conte "extra".